Táncház

Az Esztenás együttes a miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium aulájában  (Városház tér 6.) tartja rendszeres táncházát. Havonta egyszer, pénteki napokon, 18 órától gyermektáncházzal, 20 órai kezdettel moldvai-gyimesi csángó táncházzal várjuk a közönséget. 2022/2023-ban már a huszadik szezont tartjuk, változatlan formában, a jubileumi ünnep örömével!

A Gyermektáncház a legkisebbek számára nyújt zenés-mozgásos, táncházra hangoló programot, 18 órai kezdettel. Énekes körjátékok, párválasztó játékok, mondókák, leegyszerűsített páros- és körtáncok, közös daltanítás révén szerettetjük meg a kicsikkel és szüleikkel a táncház világát. A program időtartama másfél óra, ajánlott a legkisebbektől kezdve a kisiskolás korig, elsősorban óvodásoknak. A táncházat vezeti Sinka Tímea.

20 órától moldvai csángó népzenét játszunk, a táncházat vezeti Bernáth Richárd, a tánctanításban közreműködik Barsi Csaba. A moldvai táncok részben kör-, részben páros táncok, kötött szerkezetűek és ismétlődő motívumokból állnak. Megtanulásuk nem nehéz, kezdőknek és a műfaj iránt érdeklődőknek is ajánljuk. Egyes alkalmakon gyimesi tánctanítással is készülünk.

Időpontok 2022-ben:

október 28.

november 25.

december 16.

A 2023. januártól esedékes időpontokat igyekszünk még a téli szünet előtt meghirdetni!

Belépő: felnőtt 800 Ft, gyerek 500 Ft, 2 éves korig ingyenes.

Információ: 30/9737-654

totharnold.miskolc@gmail.com

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.