Rendszeres táncház Miskolcon

Az Esztenás együttes a miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium aulájában  (Városház tér 6.) tartja rendszeres táncházát. Havonta egyszer, pénteki napokon, 18 órától gyermektáncházzal, 20 órai kezdettel moldvai-gyimesi csángó táncházzal várjuk a közönséget. Következő időpontok 2024-ben: május 24., június 14.

A Gyermektáncház a legkisebbek számára nyújt zenés-mozgásos, táncházra hangoló programot, 18 órai kezdettel. Énekes körjátékok, párválasztó játékok, mondókák, leegyszerűsített páros- és körtáncok, közös daltanítás révén szerettetjük meg a kicsikkel és szüleikkel a táncház világát. A program időtartama másfél óra, ajánlott a legkisebbektől kezdve a kisiskolás korig, elsősorban óvodásoknak. A táncházat vezeti Sinka Tímea.

20 órától moldvai csángó népzenét játszunk, a táncházat vezeti Bernáth Richárd, a tánctanításban közreműködik Barsi Csaba. A moldvai táncok részben kör-, részben páros táncok, megtanulásuk nem nehéz, kezdőknek és a műfaj iránt érdeklődőknek is ajánljuk. Egyes alkalmakon gyimesi tánctanítással is készülünk.

Következő időpontok 2024-ben: május 24., június 14.

Mindenkit várunk szeretettel!

Információ: 30/9737-654

totharnold.miskolc@gmail.com

Fotó: Baranczó Benedek

Vélemény, hozzászólás?