Táncház

Az Esztenás együttes a miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium aulájában  (Városház tér 6.) tartja rendszeres táncházát. Havonta egyszer, pénteki napokon, 18 órától gyermektáncházzal, 20 órai kezdettel moldvai-gyimesi csángó táncházzal várjuk a közönséget. 2023/2024-ben is tervezzük a húsz éves hagyomány folytatását!

A Gyermektáncház a legkisebbek számára nyújt zenés-mozgásos, táncházra hangoló programot, 18 órai kezdettel. Énekes körjátékok, párválasztó játékok, mondókák, leegyszerűsített páros- és körtáncok, közös daltanítás révén szerettetjük meg a kicsikkel és szüleikkel a táncház világát. A program időtartama másfél óra, ajánlott a legkisebbektől kezdve a kisiskolás korig, elsősorban óvodásoknak. A táncházat vezeti Sinka Tímea.

20 órától moldvai csángó népzenét játszunk, a táncházat vezeti Bernáth Richárd, a tánctanításban közreműködik Barsi Csaba. A moldvai táncok részben kör-, részben páros táncok, kötött szerkezetűek és ismétlődő motívumokból állnak. Megtanulásuk nem nehéz, kezdőknek és a műfaj iránt érdeklődőknek is ajánljuk. Egyes alkalmakon gyimesi tánctanítással is készülünk.

2023. októberben szeretnénk a rendszeres alkalmakat elkezdeni. Az előkészítés, egyeztetés, pályázati eredmények még folyamatban vannak.

Részletek hamarosan!

Információ: 30/9737-654

totharnold.miskolc@gmail.com

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.