Táncház

Az Esztenás táncházban három zenekar muzsikál felváltva. Alkalmainkat pénteki napokon, a Fráter Görgy Katolikus Gimnázium dísztermében tartjuk, 18 illetve 20 órai kezdettel. A belépés ingyenes. (Miskolc, Városház tér 6.)

A névadó Esztenás együttes a legkisebbek számára nyújt zenés-mozgásos, táncházra hangoló gyermekprogramot, 18 órai kezdettel. Énekes körjátékok, párválasztó játékok, mondókák, leegyszerűsített páros- és körtáncok, közös daltanítás révén szerettetjük meg a kicsikkel és szüleikkel a táncház világát. A program időtartama másfél óra, ajánlott a legkisebbektől kezdve a kisiskolás korig, elsősorban óvodásoknak. A táncházat vezeti Sinka Tímea.

Az Agyagbanda moldvai csángó népzenét játszik, a táncokat tanítja Bernáth Richárd. A moldvai táncok részben kör-, részben páros táncok, kötött szerkezetűek és ismétlődő motívumokból állnak. Megtanulásuk nem nehéz, kezdőknek és a műfaj iránt érdeklődőknek is ajánljuk. Az Esztenás együttessel azonos időpontokban, este 8-tól vannak az Agyagbanda moldvai táncházak.

Az Árok zenekar különböző magyar tájegységek népzenéjét muzsikálja, vonós zenekari felállásban. Alkalmaikon a gyermektáncházat Barnóczki Bea vezeti, a legkisebb korosztálytól kezdve, népi játékokkal, mondókákkal, népdalokkal, egyszerű táncokkal. A 20 órától kezdődő táncházban Hejczei Gabriella és Repka Gyula vezetésével különböző magyarországi és határon túli tájegységek néptáncai kerülnek sorra, a vonósbanda kíséretével. A kezdők minden alkalommal gömöri táncokat tanulhatnak, a haladóbbak számára alkalmanként más-más meglepetés tájegység kerül elő!

Időpontok 2020-ban

Január 10. Esztenás gyermektáncház, Agyagbanda moldvai táncház

Január 24. Árok zenekar vonós táncháza

Február 21. Esztenás gyermektáncház, Agyagbanda moldvai táncház

Február 28. Árok zenekar vonós táncháza

Március 6. Esztenás gyermektáncház, Agyagbanda moldvai táncház

Március 20. Árok zenekar vonós táncháza

Április 17. Esztenás gyermektáncház, Agyagbanda moldvai táncház

Április 24. Árok zenekar vonós táncháza

Május 8. Esztenás gyermektáncház, Agyagbanda moldvai táncház

Május 22. Árok zenekar vonós táncháza

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.

Keresés
Kategóriák